РФ не домовляється з Україною про реструктуризацію $3 млрд боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ не домовляється з Україною про реструктуризацію $3 млрд боргу

Казна та Політика
1056
Переговорів з реструктуризації українського боргу перед РФ не ведеться, Росія очікує погашення Києвом облігацій в кінці поточного року.
Про це журналістам заявив заступник міністра фінансів РФ Сергій Сторчак.
За його словами, позиція РФ з цього питання не змінювалася. “Поки переговорів (про можливу реструктуризацію) немає”, – сказав він.
“Офіційного документа про початок переговорів не надходило”, – додав заступник міністра, відповідаючи на запитання, чи не зверталася українська сторона з пропозицією про переговори.
Відзначимо, Кабінет міністрів України за пропозицією Міністерства фінансів 4 березня 2015 р. затвердив перелік боргових зобов’язань для проведення реструктуризації.
Реструктуризація буде проводитися з метою виконання програми Міжнародного валютного фонду, яка передбачає економію в 15 млрд доларів на зовнішніх боргових зобов’язаннях за період реалізації програми.
Співвідношення державного боргу до ВВП не повинно перевищити позначку в 71% до 2020 року, а боргове фінансування бюджету – не більше 10% ВВП.
Реструктуризація торкнеться зовнішніх боргів, що виникли до 28 лютого 2014 року, і буде включати частину зовнішнього боргу України, гарантовані державою зовнішні борги і квазісуверенні борги (єврооблігації державних банків, «Укрзалізниці», міста Києва).
Переговори з кредиторами повинні бути завершені до травня 2015 року, коли відбудеться перший аудит виконання програми з МВФ.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас