У Європі набирає популярність новий вид шахрайства в електронній торгівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Європі набирає популярність новий вид шахрайства в електронній торгівлі

Технології&Авто
2529
З ростом електронної торгівлі в Європі майже на 20% в рік, активно зростає також шахрайство у цій сфері. Про це повідомляється в недавньому дослідженні компанії Global Risk Technologies.
За даними платіжної системи Visa, шахрайство в сфері електронної комерції за останні роки зросло на 41%, що призвело до збитків галузі у розмірі 10 мільярдів євро. Особливо активно розвивається шахрайство з поверненнями коштів на карту.
Чарджбек, або повернення коштів, є важливою частиною програми обслуговування клієнтів – власників кредитних карт. Вони існують для забезпечення гарантій того, що в разі отримання пошкодженого товару, його невідповідності опису на сайті, або у разі закриття інтернет-магазину покупець може компенсувати частину витрат безпосередньо від емітента кредитної картки.
Проте все частіше процедурою чарджбек зловживають недобросовісними клієнтами. 86% повернень коштів на карту в Європі належать до категорії так званого “дружнього” шахрайства, коли покупець отримує товари або послуги, але як і раніше ініціює повернення грошей.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас