Хто претендує на посаду голови ДФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто претендує на посаду голови ДФС

Світ
6900
На сьогоднішній день Секретаріатом Міністерства фінансів України опрацьовано 26 заяв на участь у конкурсі на посаду голови Державної фіскальної служби України, повідомили в міністерстві.
Зокрема свою кандидатуру висунула Громадська рада при ДФС – це заступник голови Ради, віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців, голова комісії УСПП з питань економічної політики та експерт “реанімаційного пакету реформ” Юлія Дроговоз. “Електронне голосування (за попередніми даними) показало, що більшість підтримали ініціативу висунути від Ради Дроговоз Юлю”, – написала на своїй сторінці в Facebook член Громадської ради Ольга Богданова. Вона також зазначила, що кандидатуру Дроговоз підтримують майданчика РПР і “Нова країна”, які брали активну участь у робочих групах з розробки податкової реформи.
Свою кандидатуру також запропонувала народний депутат, заступник голови комітету ВР з податкової політики та голова Всеукраїнського об’єднання підприємців малого та середнього бізнесу “Фортеця” Оксана Продан. У своїй законотворчій діяльності Продан виступає за зниження податкового тиску на бізнес та удосконалення податкового законодавства. “Знаю, як повинні працювати фіскали, як зробити їх відносини з платниками податків та суб’єктами ЗЕД прозорими і взаємовідповідальними, і знаю, що можу так зробити”, – написала вона на своїй сторінці в Facebook.
На думку експертів, до списку кандидатів потрапить і діючий в.о. глави ДФС Максим Мокляк, який був директором Координаційно-моніторингового департаменту ДФС при Ігорі Білоусі. До приходу на держслужбу Мокляк був виконавчим директором в інвестиційно-банківської компанії SARSCapital. На думку Дмитра Олексієнка, глави Громадської ради при ДФС, саме з ним керівництву Мінфіну було б найпростіше знайти спільну мову.
У будь-якому випадку, рішення про рекомендацію кандидата буде колегіально прийнято спеціальною Радою, яку очолює міністр фінансів Наталія Яресько. До її складу також входять заступники міністра Ігор Уманський, Оксана Маркарова і Олена Макеєва, голова Ради підприємців при Кабміні Леонід Казаченко, виконавчий директор Європейської бізнес-асоціації Ганна Дерев’янко, бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета, а також представники Американської торгової палати, ГК “Нова Країна” і РПР.
Нагадаємо, Мінфін продовжив термін подання документів для участі в конкурсі з відбору кандидата до 6 квітня. Кандидати повинні бути громадянами України і вільно володіти державною мовою, повинні мати вищу економічну або юридичну освіту, знати податкове та митне законодавство, мати стаж роботи на керівних посадах не менше п’яти років, володіти стратегічним і аналітичним мисленням, здатністю продукувати нові ідеї та реформаторські рішення.
“Конкурс буде прозорим, це точно. Я знаю міністра і не вірю, що хтось може вирішити щось іншим способом, відмінним від публічного засідання”, – запевнила заступник міністра фінансів Олена Макеєва.
Як повідомлялося, 23 березня на засіданні Кабміну було оприлюднено результати службового розслідування стосовно керівництва ДФС, які провела комісія на чолі з міністром економічного розвитку і торгівлі Айварасом Абромавічусом. Комісія рекомендувала Кабміну звільнити кураторів податкової міліції Володимира Хоменка та митниці Анатолія Макаренка, але залишити на посаді главу відомства Ігоря Білоуса за умови, що він представить план поліпшення роботи ДФС. Разом з тим Білоус попросив Кабмін про свою відставку.
Прем’єр Арсеній Яценюк заявив, що приймає відставку Білоуса, а також звільняє Хоменко і Макаренко. Прем’єр розкритикував роботу ДФС, заявивши, що корупцію і хабарі побороти в цьому відомстві не вдалося. Він також пообіцяв кадрові чистки в ДФС.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас