Технологію зарядки гаджетів «по повітрю» готують до масового виробництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Технологію зарядки гаджетів «по повітрю» готують до масового виробництва

Технології&Авто
1294
Розробники технології бездротової зарядки Cota, які витратили на своє дітище 8 років, готові до запуску розробки в серійне виробництво. Cota використовує радіохвилі для передачі енергії і може заряджати всі пристрої в будинку одночасно.
Стартап Ossia завершив розробку технології бездротової зарядки Cota і готовий надати її виробникам мобільних пристроїв і побутової електроніки. У компанії розраховують, що перші контракти на поставку Cota вони укладуть до кінця 2015 р, повідомляє InfoWorld.
Розробка технології зайняла 8 років, вперше вона була представлена ​​в 2013 р. Cota дозволяє передавати енергію різним електронним пристроям по повітрю, використовуючи радіохвилі в тих же діапазонах частот, які використовуються стандартами Wi-Fi і Bluetooth.
Для роботи зарядника Cota не має значення, чи лежить пристрій, що заряджається, чи знаходиться в кишені користувача, який постійно переміщається по приміщенню. Головне, щоб це пристрій знаходився в радіусі 10 м від передавача енергії.
Передавач енергії – це один з двох компонентів технології Cota. Другий компонент – чіпсет, який необхідно помістити в кожен пристрій, якому необхідно передати енергію. Це може бути смартфон, планшет, ноутбук, «розумний годинник», датчик диму, «розумний термостат» і т. д. У компанії запевняють, що розмір чіпсета дозволить вбудувати його практично в будь сучасний пристрій.
У разі якщо пристрій оснащений антеною Wi-Fi або Bluetooth, то прийом енергії буде здійснюватися з її допомогою. Тобто, наприклад, у випадку зі смартфоном, планшетом і нотбуком ніяких додаткових компонентів, крім чіпсета Cota, вбудовувати не знадобиться. У випадку з термостатом, датчиком диму та іншою побутовою електронікою буде потрібна антена, якщо вона не передбачена конструкцією.
Принцип дії Cota заснований на фокусуванні радіосигналу на пристрій, що заряджається. Це дозволяє передавати йому сигнал потужністю 1 Вт – третина тієї потужності, яку забезпечує мобільному телефону порт USB. А так як технологія заснована на радіохвилі, пристрої не повинні знаходитися в прямій видимості від передавача, як, наприклад, в одному з концептів Microsoft.
«Вам не обов’язково поміщати передавач енергії в кожну кімнату. Поставте його в одне місце і він буде передавати енергію для всіх пристроїв в будинку. Це як з Wi-Fi. Якщо ваш пристрій ловить Wi-Fi, то значить і енергію він отримає», – розповів засновник стартапу Хетем Зейн (Hatem Zeine).
Технологію зарядки гаджетів «по повітрю» готують до масового виробництва
За словами Зейна, стартап Ossia володіє чотирма ключовими патентами на технологію Cota в США.
Інженери Ossia стверджують, що нова технологія є безпечною для людини – потужність сигналу, що випускається передавачем енергії, в 10 тис. разів менше в порівнянні з Wi-Fi-роутером.
Стартап розраховує, що передавач Cota буде коштувати в межах $ 100.
Стартап Ossia отримав $ 13,7 млн ​​інвестицій від японського телекомунікаційного провайдера KDDI, а також інвестфондів Recruit Strategic Partners і Intel Capital.
За матеріалами:
cnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас