Нардеп: "Те, що відбувається з курсом долара - це теж реформа" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардеп: "Те, що відбувається з курсом долара - це теж реформа"

Валюта
5029
Нинішня ситуація з курсом долара в Україні – це теж реформа. Таку думку в ефірі “5 каналу” висловив народний депутат фракції партії БПП Іван Винник.
“Реформи – це дуже болісний процес. Результат якого – якісні зміни в економіці, в житті країни і в цілому її позиції на світовому ринку. Те, що ми маємо з курсом – це теж реформа”, – зазначив нардеп.
Винник переконаний, що ми повинні “консолідуватися і не збиватися з взятого темпу”. “Пацієнт під назвою Україна був надто довго хворий. І суспільству сьогодні потрібно пояснювати, що таке реформи і як вони будуть проходити”, – додав парламентарій.
Головною реформою Винник вважає підвищення тарифів. “На сьогодні ми встановили економічно обґрунтовані ціни на житлово-комунальні послуги. Ці нові тарифи, звичайно, болючі для населення. Але поки ми маємо ринкове ціноутворення, і це – головна реформа, тому що українська економіка дотувалася завжди”, – говорить Винник.
Нагадаємо, напередодні міністр фінансів Наталія Яресько заявляла, що тарифи в Україні продовжать зростати. За її словами, цей крок є болючим. “Але не менш боляче платити “Нафтогазу” дотації – тільки 110 млрд в 2014 році, які створюють інфляцію, які знищують нашу енергетичну незалежність, нашу енергетичну ефективність, тому що ніхто не знає, за що ми платимо і куди. Тобто правильний підхід зараз – йти до паритетності або до ринкових цін на тарифи, з одночасним застосуванням правильної системи субсидій або дотацій для тих, хто їх потребує”, – пояснила міністр.
Як повідомлялося, на сьогодні, 3 квітня, НБУ встановив такі курси основних іноземних валют до гривні:
1 долар США – 23,5 грн;
1 євро – 25,46 грн;
10 російський рублів – 4,12 грн.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас