У дороги Дніпропетровська та Запоріжжя "закатають" мільйони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У дороги Дніпропетровська та Запоріжжя "закатають" мільйони

Казна та Політика
1649
Цього року в Дніпропетровську з міського бюджету планується виділити майже 135 млн грн. З цих коштів майже 80 млн витратять на поточний “латочний” ремонт доріг і 24 млн – на внутрішньоквартальні дороги.
“Наприкінці березня латали найбільш зруйновані ділянки дороги на Центральному мосту, на вулицях Курчатова, Чкалова, Орловській в районі ДК Ілліча, Гаванській, Малиновського, Маяковського і Білостоцького”, – сказав директор департаменту комунального господарства та капітального будівництва Дніпропетровської міськради Олексій Самілік. Заміну покриття планується виконати на вулицях Гвардійській, Уральській, Універсальній, на частині вулиць Шмідта і Комінтерну.
Всього в 2015-му в Дніпропетровську планують провести поточний ремонт на ста вулицях. На вул. Робочій проведуть капітальний ремонт за рахунок обласного бюджету. Проектну документацію по ремонту розробили ще в 2013 році. “Проект передбачає повну заміну покриття проїзної частини та тротуарів, реконструкцію та ремонт трамвайної лінії на ділянці від проспекту Пушкіна до вулиці Свердлова, ремонт зовнішнього освітлення та озеленення вулиці”, – сказав Олексій Самілік.
Крім того, 25 млн грн витратять на реконструкцію мосту через річку Маячку на ж/м Ігрень. Частина цих коштів піде на розробку проектної документації, невеликий підтримуючий ремонт і гідроізоляцію. Крім цього, необхідно провести роботи для запобігання розмивання опорних конструкцій. Останній раз міст ремонтували у 2002 році. Департамент капітального будівництва повідомляє, що оголошено тендер на розробку проекту ремонту мосту, а роботи розпочнуться в 2016 році.
У Запоріжжі на поточний ремонт доріг планують витратити 5 млн грн, на закупівлю нової техніки – 15 млн. “Ремонтувати дороги будуть у всіх районах, – сказав заступник мера Запоріжжя Олексій Бородай. – У кожному відремонтують по 8-10 вулиць. Відновлювати дороги будуть не тільки на центральних трасах, але і на віддалених ділянках, наприклад, в селищі Тепличному”.
Крім того, під час візиту в Запоріжжя міністр інфраструктури Андрій Пивоварський пообіцяв знайти 200 млн грн на ремонт мостів у місті.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас