ТВ-ринку потрібні розрахунки в гривні й лібералізація — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТВ-ринку потрібні розрахунки в гривні й лібералізація

Технології&Авто
1558
Український ринок платного телебачення за підсумками минулого року вперше зменшився в грошовому вираженні – на 2,5%.
Окупація Російською Федерацією Криму і війна на Донбасі скоротила сукупну абонбазу на 400 тис. глядачів.
Телекомунікаційна палата України (ТПУ), що об’єднує компанії “Воля”, Viasat та Megogo, запропонувала два антикризові кроки.
По-перше, переконаний глава ТПУ Костянтин Грицак, всім учасникам ринку при укладанні договорів необхідно спиратися тільки на національну валюту.
По-друге, державі треба зняти всі зайві адміністративні бар’єри, що заважають впровадженню та розвитку нових ТВ-послуг.
За словами президента “Волі” Сергія Бойка, оператори вже звернулися до найбільших правовласників з проханням переглянути принцип, за яким формуються відрахування за контент (роялті). Після того як гривня подешевшала до долара США в три рази, оплачувати рахунки, прив’язані до валюти, стало набагато важче.
Для вітчизняних телепровайдерів, припустив директор з розвитку Viasat Петро Конов, прийнятною буде модель щомісячних відрахувань за фіксованою ставкою в гривні. За його словами, це може бути “умовно 10 гривень” на якийсь тривалий термін, мінімум – шість місяців.
Директор ТПУ Костянтин Грицак підкреслив, що спростити роботу телепровайдерів на ринку може впровадження технологічної нейтральності – принципу, який зніме відмінності між каналами, якими доставляється відеоконтент. Щоб створити єдині і зрозумілі правила гри для всіх на ринку незалежно від використовуваної технології, потрібно змінити законодавство.
За прогнозами президента “Волі” Сергія Бойка, новий закон про аудіовізуальну продукцію, який може зняти багато бар’єри для розвитку ТВ-ринку, Верховна Рада зможе прийняти не раніше осені 2015 року. Він висловив сподівання, що із зарубіжними правовласниками українські провайдери домовляться протягом другого-третього кварталів поточного року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас