Частка американської нафти в закупівлях НПЗ США в січні склала 85%, максимум за 29 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Частка американської нафти в закупівлях НПЗ США в січні склала 85%, максимум за 29 років

Енергетика
211
У січні 2015 р. 85% нафти, що переробляється американськими НПЗ, видобувалося на території Північної Америки, що стало максимальним показником з березня 1986 року.
Така ситуація стала наслідком рекордного видобутку вуглеводнів в США і падіння цін на нафту, причому американська марка WTI подешевшала більше, ніж європейська Brent. У першому кварталі 2015 р. різниця в цінах між двома марками становила в середньому $6,26 за барель проти $3,94 за барель у попередньому кварталі.
“Багато незалежних НПЗ бачать, що американська нафта стала дешевшою, і намагаються знизити витрати, – зазначив глава нафтогазового підрозділу Frost&Sullivan LP Карл Леррі. – Це те, чого Штати давно домагалися – енергетична безпека. Зараз поставки із США, Канади і Мексики практично повністю задовольняють попит НПЗ”.
Завдяки “сланцевій революції” США в 2013 році стали третім за величиною виробником нафти, позаду Росії і Саудівської Аравії. Як наслідок, за останні 8 років імпорт нафти впав на 36%, за даними американського міністерства торгівлі. Приміром, у січні США імпортували з Саудівської Аравії 788 тис. барелів на добу, що є мінімальним показником за п’ять років.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас