Китайський чиновник потрапив під корупційне розслідування за гру в гольф — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський чиновник потрапив під корупційне розслідування за гру в гольф

Світ
576
Китайська влада розпочала розслідування щодо партійного працівника через… гру в гольф.
Ван Шеньян, начальник відділу співробітництва Міністерства комерції, перебуває під слідством за порушення правил щодо екстравагантності, тому що він “бере участь в грі у гольф та інших заходах, організованих компаніями”, повідомляє Reuters.
The Global Times, китайська державна медіа-організація,повідомила, що гра у гольф бувла організована неназваною компанією, а глава департаменту зовнішніх інвестицій та економічного співробітництва брав у ній участь.
Згідно з інформацією South China Morning Post, Ван також запідозрений у використанні коштів компанії для оплати своїх особистих рахунків за гру в гольф. Його попередник в Міністерстві торгівлі, Ві Хілін, також перебуває під слідством за корупцію.
Новина з’явилась після того, як китайська влада в понеділок оголосила про закриття 66 полів для гольфу по всій країні, з екологічних міркувань – щоб захистити земельні та водні ресурси.
Гольф був заборонений в Китаї як “буржуазний надлишок” ще за правління Мао Цзедуна. Сьогодні китайські багатії використовують гру в гольф як спосіб підтвердити свій статус.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас