Прокуратура вимагає повернути аеропорту "Бориспіль" незаконно вилучену землю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура вимагає повернути аеропорту "Бориспіль" незаконно вилучену землю

Кримінал
235
Прокуратура Київської області заявила до суду позов про скасування державних актів про право власності та витребування з незаконного володіння двох земельних ділянок загальною площею 3,3 га, які перебували в постійному користуванні ДП “МА “Бориспіль”. Про це повідомили у прес-службі столичної облпрокуратури.
“Зазначені землі у 2010 р. Бориспільською райдержадміністрацією незаконно передані у приватну власність без вилучення їх у встановленому законом порядку з постійного користування державного підприємства, що і стало підставою для внесення позовної заяви”, – йдеться в повідомленні.
За даними Київської облпрокуратури, власником однієї із земельних ділянок і відповідачем у справі є дружина колишнього народного депутата України. Втім, ім’я екс-парламентарія не вказується.
Нагадаємо, на початку березня прокуратура Київської області зареєструвала кримінальне провадження за фактом незаконного відчуження з держвласності зазначених земельних ділянок за ч.2 ст.364 (зловживання службовим становищем в інтересах третіх осіб усупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки) КК України. Досудове розслідування триває.
Пізніше в березні прокуратура Київської області заявила до господарського суду позовну заяву про розірвання договору із ЗАТ “Авіакомпанія “Аеросвіт” оренди земельної ділянки площею 7,3 га, розташованої на території аеропорту “Бориспіль”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас