ЄЦБ збільшив екстрене фінансування грецьких банків на 700 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ збільшив екстрене фінансування грецьких банків на 700 млн євро

Світ
175
Європейський центральний банк (ЄЦБ) у середу ввечері збільшив фінансування грецьких банків в рамках програми екстреного надання ліквідності (Emergency Liquidity Assistance, ELA) приблизно на 700 млн євро, що менше 1,2 млрд євро, доданих минулого тижня.
Таким чином, сукупний обсяг ELA тепер становить 71,8 млрд євро в порівнянні з 71,1 млрд євро, затвердженими в середині минулого тижня, стверджує представник одного з грецьких банків.
Рішення було прийнято в ході телеконференції ради керуючих ЄЦБ в середу, яка носила конфіденційний характер. Прес-служба ЄЦБ відмовилася прокоментувати ці повідомлення.
Кредити в рамках ELA видаються банкам під більш високий процент, ніж стандартні кредити ЄЦБ, і ризики по них несе Греція.
Як повідомлялося, в лютому Європейський Центробанк різко обмежив надання кредитів банківській системі Греції, відмовившись брати в заставу її держоблігації. Завдяки кредитуванню під заставу паперів грецькі банки могли отримувати фондування під 0,05%, тепер же вони змушені використовувати інші можливості для отримання кредитів, включаючи ELA.
Минулого вівторка ЄЦБ наказав найбільшим грецьким банкам утриматися від нових вкладень в держоблігації Греції. Раніше ЄЦБ відмовився від підвищення дозволеної Афінам стелі випуску короткострокових облігацій, що становить 15 млрд євро.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас