Росіяни скуповують український бізнес, що подешевшав — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіяни скуповують український бізнес, що подешевшав

Світ
2324
Українські активи, що подешевшали, зацікавили іноземних інвесторів, але не західних. Вкладення в комерційну нерухомість і агросектор залучають бізнесменів з Росії та азіатських країн, кажуть експерти. А ось у західних інвесторів інші настрої.
Керуючий партнер ЮФ «Лавринович і Партнери» Максим Лавринович вважає, що підприємців з ЄС не влаштовують високі ризики: «У Європі – надлишок грошей. І іноземці розуміють, що Україна – це чи не єдиний в Європі острівець, де можна добре заробити. Мати 5-7% прибутку в ЄС їм не так цікаво, як в Україні, де прибуток може обчислюватися десятками відсотків. Однак в Україні можна зараз купити дешево, але завтра, можливо, це доведеться віддати майже задарма через політичні чи економічні ризики».
Цікаво, що, за словами Лавриновича, незважаючи на ризики та політичну ситуацію, в 2014-2015 роках саме російські інвестори активно скуповували комерційну нерухомість, що сильно подешевшала (в першу чергу – торгові площі). Наприклад, метр комнерухомості в центрі Києва зараз можна придбати за $980-1000, при тому що навіть в розпал кризи 2008 року він коштував $4-5 тис. За словами експерта, країни Азії теж готові вкладати.
«Зараз наш клієнт – експортер і виробник сільгосппродукції з Таїланду – планує експансію в Україну», – говорить він. Правда, більшість азіатських країн тільки придивляються. Вони не розуміють нашого законодавства. Їм незрозуміло, наприклад, як можна працювати великим агрохолдингам на тисячах земельних паїв, орендованих у фізосіб. «Але їм це цікаво, і вони готові ризикувати», – заявив Максим Лавринович.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас