Ціни на горілку хочуть підняти незважаючи на зниження ціни спирту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на горілку хочуть підняти незважаючи на зниження ціни спирту

Казна та Політика
1225
Зниження підприємством «Укрспирт» з 1 квітня ціни спирту з 244 грн. до 240 грн., не вплине на роздрібну ціну горілки. Так як в перерахунку на літр спирту – це зниження всього на 40 коп. При цьому вплив інших факторів набагато значніше.
Експерти запевняють, що з урахуванням 30% -ї інфляції, подорожчання спирту на 50%, а також збільшення вартості енергоносіїв нинішня мінімальна роздрібна ціна горілки, встановлена урядом на рівні 39,9 грн за півлітрову пляшку, давно не відповідає реаліям ринку.
«Необхідно дуже швидко переглянути цю ціну, щоб держава не втрачала гроші за рахунок того, що на полицях з’являється фальсифікат, який тепер легко вписується в мінімалку», – зазначив директор асоціації «Укргорілка» Володимир Остапюк.
За його словами, виробники вже запропонували уряду підвищити «мінімалку» у два етапи (щоб для споживача зростання ціни не був занадто різким): спочатку до 49,9 грн за півлітра горілки, а вже восени – до 54,9 грн за пляшку .
Що ж стосується вартості сировини, то коли «Укрспирт» встановлював ціну спирту в 265 грн за декалітр, в неї закладалася пікова вартість долара. Але зараз валютний курс трохи стабілізувався. Слідом за ним впали ціни на зернові, а також вартість палива (що впливає на вартість перевезень). «На думку виробників горілки, прийнятна ціна спирту повинна бути на рівні 225 грн за декалітр», – говорить Володимир Остапюк.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас