Українські телеканали борються з піратами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські телеканали борються з піратами

Кримінал
796
На медіа-ринку України розгорівся новий скандал. На цей раз – пов’язаний з піратством, з яким бореться весь цивілізований світ: одна з телерадіокомпаній Рівненській області незаконно ретранслювала канали “Футбол-1” і “Футбол-2”, що входять до медіагрупи “Україна”.
“За нашою інформацією, незаконна ретрансляція проводилася в 2014-2015 роках, але слідство уточнить це. Сьогодні нами заявлений збиток на суму близько 46 тис. грн”, – пояснив Павло Миколюк, директор юрфірми “Віндекс”, яка представляє інтереси телеканалів.
Відомо, що в діях компанії-порушника виявлено ознаки складу злочину, передбаченого статтею 176 КК: “Порушення авторських і суміжних прав”. Винним загрожує від 3 до 6 років в’язниці з конфіскацією вилученого обладнання.
Експерти впевнені: Україні потрібно викорінювати піратство, адже якщо цього не зробити, то постраждають, зрештою, прості українці. “Коли компанії не можуть заробляти на своїй ексклюзивній продукції, це стопорить розвиток медіа, високих технологій, телебачення, кіно. У якийсь момент наші телеканали просто не зможуть купувати дорогі ліцензії на трансляцію іноземних заходів, або купувати успішні формати програм для адаптації їх в Україні. Ситуація може посилитися настільки, що перестануть знімати наші кіно та серіали, а якісне ТБ банально помре”, – говорить економіст Павло Мельник.
До того ж, в нашій Угоді про асоціацію з ЄС цілий розділ присвячений проблемі піратства та авторських прав. “Якщо Україна хоче стати повноцінним членом ЄС, нам потрібно посилювати покарання за порушення закону і виводити в прозоре поле взаємовідносини суб’єктів авторського права”, – вважає президент Украналітцентру Олександр Охріменко.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас