Розенко хоче нормальну пенсійну систему - і розповів, що для цього потрібно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розенко хоче нормальну пенсійну систему - і розповів, що для цього потрібно

Казна та Політика
1627
Міністр соціальної політики вважає, що однією з найважливіших реформ в соціальній сфері є наведення справедливості в пенсійній системі.
Про це він заявив в ефірі радіо «Ера», повідомляє Департамент інформації та комунікацій із громадськістю Секретаріату КМУ.
«Не може існувати ефективна пенсійна система, коли є різні підходи до нарахування пенсій», – сказав він.
«Ми зробимо новий варіант пенсійної реформи, яка буде включати перехід на єдині принципи нарахування пенсій, коли всі при нарахуванні пенсії будуть користуватися єдиною формулою. Поряд з цим будемо ініціювати перехід до професійної пенсійної системи. І найголовніше – ми будемо ініціювати розвиток недержавного пенсійного страхування і запуск накопичувальної системи. Це буде комплексний закон», – наголосив міністр. Він також поінформував, що відповідний законопроект уже розроблений. Він опрацьований в експертному середовищі і зараз узгоджується в Кабінеті Міністрів.
«Ми зробимо нормальну пенсійну систему, яка дозволить молодим людям формувати своє пенсійне майбутнє. Переконаний, що цей законопроект буде поданий у Верховну Раду до 1 травня 2015 року. Будемо працювати і з фракціями, і з коаліцією, щоб таке політичне рішення було швидше прийняте», – зазначив Розенко.
Нагадаємо, що Мінсоцполітики планує до травня розробити законопроект про накопичувальну пенсійну систему.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас