Найбільший власник торгової нерухомості в США відмовився від покупки конкурента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший власник торгової нерухомості в США відмовився від покупки конкурента

Нерухомість
578
Найбільший власник торгових комплексів в США компанія Simon Property Group Inc. відмовилася від планів придбання свого давнього конкурента – Macerich Co.
Про це пише Bloomberg.
“Покращену і остаточну” пропозицію Simon Property Group було в черговий раз відкинуто топ-менеджментом Macerich.
Обидві компанії – найбільші власники торгових центрів в США.Simon Property Group володіє або має частку в 228 об’єктах на 17,5 млн кв. м в Північній Америці, Азії і Європі. У компанії великий досвід злиттів і поглинань. За її даними, за останній 21 рік вона провела угоди на $40 млрд. Чистий прибуток компанії за підсумками 2014 – $1,6 млрд. Капіталізація – $57 млрд. Macerich належить близько 60 торгових комплексів у США, їх загальна площа – 5 млн кв . м. Чистий прибуток компанії – $1,5 млрд за 2014
Перша пропозиція про покупку Simon Property Group відправила конкурентам в березні, повідомлялося у матеріалах потенційного покупця. Тоді ж у Macerich офіційно підтвердили, що вивчають можливості угоди. Акціонерам Macerich потенційний покупець обіцяв як гроші, так і свої акції в пропорції 50% на 50%. Виходячи з оголошеною ціни, загальна сума угоди могла скласти близько $22,4 млрд (включаючи борг на $6,4 млрд). Також повідомлялося, що Simon Property Group попередньо домовилася перепродати частину активів Macerich компанії General Growth Properties (другий за величиною власник торгових центрів в США). Однак угода не відбулася: рада директорів Macerich визнала дану суму заниженою і такою, що не відбиває реальну вартість фірми.
Потім Simon Property Group підвищили свою оцінку Macerich з $91 до $ 95,5 за акцію. Таким чином, потенційна сума угоди виросла до $23,2 млрд, включаючи 6,4 млрд боргу. Однак і ця пропозиція була відкинута Macerich.
Simon Property Group не в перший раз намагається наростити портфель комерційної нерухомості за рахунок покупки конкурента. У 2009 р компанія планувала купити другого за величиною оператора торгових комплексів General Growth, який подав заявку на визнання його банкрутом. General Growth завершив процедуру банкрутства в 2010 р, отримавши фінансування від групи інвесторів, що включає Brookfield Asset Management і Pershing Square.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас