"Роснефть" повідомила, що врегулювала всі суперечки з ЮКОС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Роснефть" повідомила, що врегулювала всі суперечки з ЮКОС

Енергетика
1365
“Роснефть” домовилася про врегулювання суперечок з компаніями групи Yukos та контролюючими їх фізособам.
Про це йдеться в повідомленні нафтової компанії.
Як повідомляється, ця ж інформацію підтверджена на сайті Центру розкриття корпоративної інформації.
27 березня рада директорів “Роснафти” схвалила угоду з компаніями групи Yukos від 22 березня 2015 року, говориться в цьому повідомленні “Роснефти”.
На цій новині котирування акцій “Роснефти” на Московській біржі виросли на 2,5%, у Лондоні – на 2,7%.
“Відповідно до умов угоди сторони відмовляються від усіх взаємних претензій і припиняють всі існуючі судові та інші суперечки, а також зобов’язуються не пред’являти один одному жодних претензій в майбутньому у зв’язку з банкрутством та ліквідацією НК” ЮКОС “, – зазначає компанія.
Пізніше в середу Yukos підтвердив, що сторони уклали мирову угоду, яка припиняє всі судові процеси у всіх юрисдикціях між “Роснефтью” і компаніями групи Yukos.
Угода набуває чинності негайно, його умови не розкриваються. У повідомленні Yukos наголошується, що на рішення ЄСПЛ, який присудив Російської Федерації виплатити 1,9 млрд євро компенсацій у справі ЮКОСа, ця мирова угода не впливає, розгляди у цій справі будуть продовжені.
31 березня боку завершили угоду і підписали всі необхідні документи щодо відкликання всіх судових процесів, що ведуться в Голландії, Англії, Росії, США та інших юрисдикціях.
Угода не передбачає ніяких грошових чи інших виплат з боку “Роснефти” або її дочірніх компаній, відзначає нафтова компанія.
Нагадаємо, в 2006 році Yukos Capital почав судові процеси проти “Юганскнефтегаза”, “Самаранефтегаз” і “Томскнефти” (всі вони входили в ЮКОС, зараз – структури “Роснефти”), звинувачуючи їх у невиконанні зобов’язань за дев’ятьма позиками.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас