Стійке зростання економіки США вимагає від ФРС ослаблення рівня стимулювання, - ФРБ Канзасу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стійке зростання економіки США вимагає від ФРС ослаблення рівня стимулювання, - ФРБ Канзасу

Світ
184
Стійкий економічний підйом у США вимагає від Федеральної резервної системи (ФРС) послабити рівень стимулювання економіки, вважає глава Федерального резервного банку (ФРБ) Канзасу Естер Джордж.
“Від нас вимагається дивитися вперед”, приймаючи рішення в рамках кредитно-грошової політики, заявила вона.
На думку Е.Джордж, з урахуванням поліпшення ситуації в американській економіці і досить стабільної інфляції, обговорення питання підйому базової процентної ставки є цілком доречним.
Підйом ставки слід розцінювати не як спробу сповільнити економічне зростання в США, а як ослаблення рівня стимулювання економіки Федрезервом, зазначила вона.
“Підвищення ставки стане процесом ослаблення стимулювання, і чим раніше ми почнемо його, тим буде краще”, – цитує Е.Джордж газета The Wall Street Journal.
За її словами, такий крок зменшить бажання інвесторів брати на себе надмірні ризики, що знизить ймовірність формування на фінринках “бульбашок”, які можуть завдати шкоди економіці.
Індикатори нинішньої ситуації в американській економіці показують, що короткострокові ставки “повинні бути вище нульового рівня”, додала Е.Джордж.
Вона зазначила, що слабка інфляція в США є результатом тимчасових факторів, і низьке безробіття (5,5%) сприятиме посиленню темпів зростання споживчих цін.
“Я не стурбована рівнем, на якому зараз знаходиться інфляція”, – заявила вона, додавши, що темпи зростання споживчих цін залишаються стабільними і з часом повернуться до цільового показника ФРС, що становить 2%.
Швидке поліпшення ситуації на ринку праці США, а також стійке зростання американської економіки, підвищили очікування швидкого підйому базової ставки Федрезервом з нинішнього рівня в 0-0,25% річних.
Раніше на цьому тижні глава ФРБ Річмонда Джеффрі Лекер заявив, що, на його думку, Федрезерву слід підняти базову процентну ставку вже в червні.
Федрезерв утримує базову ставку в цільовому діапазоні 0-0,25% річних з грудня 2008 року.
Е.Джордж цього року не входить в число голосуючих членів Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас