Світовий банк і Польща проспонсорують ремонт доріг в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк і Польща проспонсорують ремонт доріг в Україні

Казна та Політика
1244
Україна за домовленістю зі Світовим банком використає половину наданого кредиту на реконструкцію дороги Полтава-Харків для ямкового ремонту українських доріг, повідомив у ході засідання уряду прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. “Ми вчора з Наталією (міністр фінансів України Наталія Яресько – ред.) зустрічалися з директором Світового банку. Світовий банк дає 800 млн дол. на дорогу Полтава-Харків, але про що ми домовилися: поділити цю суму 50 на 50. Половина піде на дорогу Полтава-Харків, половина – на ремонт діючих доріг, тому що стан дорожнього покриття в країні просто жахливий “, – сказав Яценюк.
Також прем’єр-міністр повідомив, що уряд також виділить 50 млн євро з наданого Польщею кредиту на будівництво доріг до пунктів пропуску.
“Я говорив з прем’єр-міністром Польщі. Польща виділила Україні 100 млн євро, і ми домовилися з Евою Копач поділити ці 100 млн євро на дві частини. 50 млн євро відправити на будівництво доріг, у першу чергу тих, які йдуть до пунктів пропуску, тому що у нас з боку Польщі – Європа, а з боку України – Радянський союз “, – повідомив Яценюк.
Світовий банк уже виділив 400 млн дол. на капремонт дороги Київ – Харків на ділянці Бориспіль – Лубни. Другий кредит у розмірі 450 млн дол. було надано на капремонт і підвищення безпеки руху на ділянці Лубни – Полтава.
У липні Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР) заявляв про намір виділити Україні 800 млн дол. У рамках реалізації третього інфраструктурного проекту з будівництва та реконструкції автодоріг в Україні, що передбачає ремонт ділянки автодороги Полтава – Харків, автодороги Київ – Харків – Довжанський.
У січні 2015 Світовий банк підтвердив свій намір інвестувати ці кошти в проект з розвитку автодорожньої сфери в Україні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас