Вдалося дізнатися, як виглядатиме пластиковий паспорт українця, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вдалося дізнатися, як виглядатиме пластиковий паспорт українця, - ЗМІ

Світ
7833
ЗМІ дізналися, як буде виглядати нова безконтактна картка, що прийде на зміну звичайному внутрішньому паспорту громадянина України. Її формат напередодні затвердив Кабінет міністрів.
З лицьового боку зверху на картці буде написано «Паспортна картка» і зображений прапор України. Зліва – фото людини, поруч – прізвище, ім’я та по батькові, дата народження, стать, ідентифікаційний номер і зразок підпису.
Паспорт-картка буде розміром 80х60 мм з двома видами інформації. Візуальну можна буде прочитати неозброєним оком, а машина зможе зчитувати дані з магнітної стрічки.
Інформація повинна буде складатися з обов’язкових даних українською мовою і тих, які громадянин захоче внести у свій паспорт за своїм бажанням на будь-якою зручною для нього мовою.
Кількість візуальної інформації буде мінімальною (фото, ПІБ, дата народження, стать, номер паспорта, дата видачі та код органу, зразок підпису), у той час як обсяг закодованих даних – більш широким: сімейний статус та місце реєстрації, наприклад.
Грошей на заміну паспортів картками поки немає.
Коштів на реалізацію проекту поки немає, повідомили в Державній міграційній службі.
«Вони повинні були почати випускатися в 2015 році, але зараз немає фінансування, тому всі в підвішеному стані. Як тільки воно з’явиться – будуть і картки », – сказали нам у відомстві.
Тут додали, що нові картки не будуть обов’язковими: «Їх отримуватимуть з народження і ті, хто вперше отримує паспорт або з якихось причин позбувся цього документа. Картку потрібно буде міняти кожні десять років ».
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас