У Китаї надрукували електромобіль: собівартість не перевищує $1770 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї надрукували електромобіль: собівартість не перевищує $1770

Технології&Авто
3511
Китайська компанія Sanya Sihai, що спеціалізується, зокрема, на технологіях тривимірного друку, виготовила електромобіль.
Собівартість друку і складання такого транспортного засобу не перевищує $1770. Про це повідомляє DailyTech.
Зазначимо, що це не перша машина, виготовлена за допомогою 3D-принтера, проте це перший подібний автомобіль, створений в Китаї, який за рахунок своєї невеликої ціни в майбутньому буде доступний широкому загалу людей, обмежених у коштах. За наявною інформацією, на створення автомобіля було витрачено півтора місяці роботи, при цьому на друк елементів пішло 5 днів.
Основним матеріалом двомісного кузова та деяких інших вузлів є легкий і дешевий композитний матеріал (1/8 від щільності сталі). При розмірах 3,6 м в довжину і 1,63 м в ширину, вага авто становить півтонни. Максимальна швидкість пересування – 40 км/год.
Нагадаємо, що перший у світі автомобіль, виготовлений за допомогою технологій 3D-друку, Urbee, був створений в 2013 році американською дизайнерською компанією RedEye on Demand за сприяння компанії Stratsys, яка є виробником тривимірних принтерів різного типу і призначення.
У минулому році компанія Local Motors з Аризони виготовила свій автомобіль під назвою Strati, який надалі вироблятимуть дрібними партіями або під замовлення. У тому випадку, якщо випуск вищезазначених автомобілів буде налагоджений, Urbee2 буде коштувати для кінцевого покупця від $16 до $50 тисяч, а Strati – від $18 до $30 тисяч. На цьому тлі китайський прототип під назвою Tyrant Gold можна назвати “народним автомобілем”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас