На пост голови Укргазбанку претендують керівники банків-банкрутів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На пост голови Укргазбанку претендують керівники банків-банкрутів

Світ
1040
Клієнти, вкладники, акціонери банку та інші зацікавлені особи, в тому числі ділові ЗМІ, не мають ніякої відкритої інформації щодо осіб, які претендують на посаду глави правління банку з 93% державного капіталу
Про це заявили експерти групи банківського моніторингу «Всеукраїнського комітету народного контролю».
Більше половини із заявлених на конкурс осіб є колишніми власниками або топ-менеджерами банків, які збанкрутіли, або в які ввели тимчасові адміністрації з усіма негативними наслідками для вкладників банку, заявили експерти Комітету народного контролю з посиланням на власні джерела.
Так, одним з головних претендентів на пост є чинний в.о. голови правління банку Кирило Шевченко – співвласник, голова правління і президент ПАТ «ТЕРРА-БАНК», в який у серпні 2014 р. була введена тимчасова адміністрація.
Серед інших кандидатів є і колишній голова правління визнаного неплатоспроможним ПАТ «АКБ» КИЇВ «Олег Тютюнник і Вадим Березовик – колишній голова правління АКБ «Форум», банкрутство якого експерти визнали одним з найгучніших за останній рік.
Експерти відзначають, що призначення в керівництво банком скомпрометованих осіб напередодні багатомільярдної докапіталізації може нести ризики для управління державними коштами та призвести до чергового розкрадання.
Нагадаємо, напередодні уряд прийняв рішення про капіталізацію банку ще на 3,2 млрд грн. Кількість клієнтів – фізичних осіб банку на сьогодні перевищує 650 тисяч осіб, а їх кошти складають 7 млрд грн.
Крім того, прийняття до конкурсу таких кандидатур порушує принципи, закріплені у нещодавно прийнятому Законі №218-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності пов’язаних з банком осіб» та вимог Закону України «Про заходи, спрямовані на сприяння капіталізації та реструктуризації банків », – йдеться в заяві.
Нагадаємо, АБ «Укргазбанк» на 93% є власністю Міністерства фінансів України. Зараз йде конкурс на заміщення посади голови правління, фінальний етап якого відбудеться 3 квітня 2015 року.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас