В Україні загубилися п'ять індійських літаків: "Антонов" звинуватили в несумлінності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні загубилися п'ять індійських літаків: "Антонов" звинуватили в несумлінності

Кримінал
1214
Індія не може встановити місцезнаходження п’яти своїх транспортних літаків Ан-32, які модернізувало українське держпідприємство “Антонов”.
Про це повідомляє LB.ua з посиланням на американське видання Defense News і чиновника військово-повітряних сил Індії.
За його словами, згідно з угодою від 2009 року, укладеною Індією з Укрспецекпортом про модернізацію і ремонт 104 транспортних літаків Ан-32, 40 літаків повинно було бути модернізовано на території України, а 64 інших – на ремонтній базі індійських ВПС в Канпурі за наданими України технологіям . Загальна вартість контракту становить $400 мільйонів.
Однак у військовому відомстві Індії повідомляють, що з сорока літаків Україна повернула тільки 35 відремонтованих, решта 5 безслідно зникли.
“Ці п’ять літаків практично втрачені, так як складно знайти, де вони, – дипломатичні зусилля з пошуку їх місцезнаходження не принесли результату”, – сказав індійський чиновник.
При цьому модернізація літаків українськими фахівцями в індійському Канпурі в минулому році була припинена, оскільки інженери поїхали назад в Україну у зв’язку з конфліктом на Донбасі.
“Антонов” вже встиг парирувати звинувачення на свою адресу. Так, глава «Антонова» Дмитро Ківа заявив, що ті 5 літаків, про які йде мова, зовсім не «загубилися» і в даний час знаходяться на Київському авіаремонтному заводі 410 ЦА, а не в ангарах «Антонова».
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас