Титанові ГЗК Фірташа збільшили виробництво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Титанові ГЗК Фірташа збільшили виробництво

Енергетика
1633
ТОВ “Валки-Ільменіт” і ТОВ “Міжрічинський ГЗК” (обидва Житомирська обл., входять до Group DF) в 2014 році істотно збільшили випуск концентрату ільменіту.
Виробництво на “Валки-Ільменіт” збільшилося на 13 тис т (+ 30%) до 56,3 тис т. Міжрічинський ГЗК наростив випуск майже в два рази до 145 тис. т в той час як в 2013 році було вироблено 73,6 тис . т. Про це йдеться в повідомленнях Group DF.
90% продукції, виробленої “Валки-Ільменіт”, було реалізовано підприємству “Кримський Титан” (Армянськ, Крим, також входить в титановий бізнес Group DF), які випускаються двоокис титану. Ще 10% було експортовано. Велика частина концентрату Межиріченського ГЗК вироблялася для “Кримського Титану”, ТОВ “Запорізький титано-магнієвий комбінат” (Запоріжжя) та ПрАТ “Сумихімпром” (Суми). Близько 5% готової продукції підприємства продано на експорт.
У повідомленнях групи зазначається, що виробництво на Мєждурєченському ГЗК подвоїлося завдяки запуску нової ділянки “Південний”, а потужності “Валки-Ільменіт” вдалося завантажити на 100% у другому півріччі минулого року. Нагадаємо, що до вересня 2014 року в оренді у ПАТ “Кримський Титан” знаходилося ще два видобувних підприємства – “Вільногірський ГМК” і “Іршанський ГЗК”, що належать державі. Однак договори оренди були розірвані, а майнові комплекси комбінатів були закріплені за державним підприємством “Об’єднати гірничо-хімічна компанія” на правах господарського відання.
Крім того, восени минулого року стало відомо, що виробничі потужності ПАТ “Кримський Титан” передані в оренду ТОВ “Титанові інвестиції”, зареєстрованому в Росії. У січні повідомлялося, що “Кримський Титан” у 2014 році зберіг обсяги виробництва двоокису титану, випустивши 101 тис т.
Логічно припустити, що в другому півріччі минулого року підприємство змінило структуру постачання ільменітового концентрату, віддавши пріоритет внутрішньохолдингових закупівель. Відзначимо, що максимальна проектна потужність Межиріченського ГЗК – 200 тис. т ільменітового концентрату на рік, “Валки-Ільменіт” – 65 тис. т.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас