У "Нафтогазі" назвали справедливу ціну на газ в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Нафтогазі" назвали справедливу ціну на газ в Україні

Енергетика
2626
Ринкова ціна на газ в Україні повинна відповідати ціні імпорту даного ресурсу. Про це заявив глава НАК “Нафтогаз” Андрій Коболєв заявив в ефірі Першого Національного телеканалу.
“Якщо ми говоримо про ринкову ціну товару, то для країни, яка товар імпортує, справедливою ринковою ціною є ціна імпорту. Справедливою ціною без ПДВ, без транспорту, без всіх додаткових витрат, які повинні нести газотранспортні підприємства, вона знаходиться в проміжку між $300 і 250 “, – заявив Коболєв.
Нагадаємо, після брюссельської тристоронньої зустрічі 20 березня по газу глава українського Міненерговугілля Володимир Демчишин повідомив, що “Україна розраховує на ціну на газ у рамках літніх поставок в розмірі $250 за тисячу кубометрів”. Тим не менш, українська сторона не планує звертатися до уряду РФ для надання знижки, розраховуючи на продовження умов “зимового пакета”. “Україна не бачить необхідності запитувати в уряд РФ про надання знижки на газ”, – сказав Демчишин.
Російський міністр енергетики Олександр Новак при цьому заявив, що “ціна на газ для України з 1 квітня складе $348 за тис. кубометрів”, додавши, що уряд РФ до 1 квітня розгляне питання про надання знижки у разі запиту з українського боку. При поточній ціні знижка може скласти на 2-й квартал $100 за тис. кубометрів (не більш розміру експортного мита).
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас