У Тернополі шахраї обдурили понад півсотні жителів на 110 тис. грн і випарувалися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Тернополі шахраї обдурили понад півсотні жителів на 110 тис. грн і випарувалися

Кримінал
921
Шахрайські схеми в десяти метрах від міської прокуратури. Дві фіктивні фірми обдурили понад півсотні жителів Тернополя. Однак, постраждалих може бути більше – не всі ще написали заяви в міліцію. Людей брали на гачок казками – пропонували оренду неіснуючого житла або направляли на таку ж міфічну роботу.
Мешканка Тернополя Віта Батожзка вже тиждень не може повернути свої гроші і прийшла з пікетом під двері агентства нерухомості. Дівчина розповідає: хотіла зняти квартиру, а потрапила на шахраїв.
“При мені вони передзвонили нібито господині. Уточнили всі питання, які мене цікавили по житлу. Потім дали її телефон та адреса, вже тоді, коли я їм заплатила. Я підписала з ними договір про надання консультаційних послуг”, – розповіла потерпіла Віта Батожзька.
Дівчина віддала тисячу гривень нібито за пошук квартири. Розуміє – сама упустила.
Офіс того агентства закритий. За півгодини пікету до Віти приєдналося ще кілька обдурених.
“Сказали, що віддадуть назад гроші. Але коли? Думаю, що вже не варто. Тому що вони вже не тут, напевно”, – розповів студент із Азербайджану Ідаятов.
Люди вирішили шукати справедливості. Спочатку за однією адресою, а потім – за іншою. Зайшли і до держінспекції із захисту прав споживачів. Тут про шахраїв чули і запропонували написати заяву.
Перші заяви про шахрайство зареєстрували в міліції ще в лютому. Тепер ошуканих близько півсотні. А загальна сума збитків – 110 тисяч гривень. Але правоохоронці кажуть, що довести злочин буде складно.
“У договорі прописано, що сума у тисячу гривень або чотириста гривень йде як реєстраційний платіж. Реєстраційний платіж не повертається”, – пояснив начальник обласної міліції Олександр Богомол.
В інтернеті є ціле співтовариство обдурених фірмою “Інтекс-компані” і “Інмарс-2014”. Юридична адреса фірм-шахраїв в Дніпропетровську. Однак гастролюють вони по всій Україні.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас