Ціни на нафту впали більш ніж на $1 після зростання напередодні через стурбованість інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту впали більш ніж на $1 після зростання напередодні через стурбованість інвесторів

Енергетика
442
На світових торгах у п’ятницю, 27 березня, ціни на нафту впали більш ніж на $1 за барель після різкого зростання в четвер, оскільки інвестори менше турбуються, що авіанальоти Саудівської Аравії в Ємені викличуть перебої в поставках.
Так, ф’ючерси на Brent подешевшали на $1,18 до $ 58,01 за барель, а ф’ючерси на WTI – на $1,03 до $50,40.
У четвер нафта подорожчала на 5 відсотків після початку військової операції коаліції арабських країн на чолі з Саудівською Аравією проти шиїтського угруповання хусит в Ємені. Зростання цін було викликане побоюваннями, що бойові дії вплинуть на судноплавство в Баб-ель-Мандебській протоці, через яку в середньому в день проходить 3,8 мільйона барелів нафти і нафтопродуктів.
Ціни можуть піднятися, якщо бої переростуть в регіональний конфлікт за участю ісламістів, але Баб-ель-Мандебська протока, яка є входом в Червоне море, навряд чи буде закрита для суден, вважають експерти.
Якщо це все-таки відбудеться, танкерам доведеться вибирати набагато довший шлях навколо Африки. Тим часом, на думку аналітиків Goldman Sachs, ситуація в Ємені не зробить помітного впливу на поставки нафти, тому що обсяг експорту з країни незначний, а танкери можуть плавати в обхід територіальних вод Ємену. Торік Ємен добував в середньому 145.000 барелів на добу.
Набагато більше значення для ринку може мати угоду з Іраном щодо його ядерною програмою, за чим може послідувати ослаблення санкцій проти Ірану і зростання експорту нафти, відзначають аналітики банку ANZ.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас