Apple запатентувала систему відстежування місцеположення в реальному часі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple запатентувала систему відстежування місцеположення в реальному часі

Світ
1169
Управління США по патентах і торгових марках видало компанії Apple патент №8,989,773 від 24 березня 2015 р. на систему “спільного використання пристроями локаційної інформації”.
Йдеться про кошти відстеження траєкторії переміщення. Передбачається, що користувачі зможуть бачити на карті не тільки поточне місце розташування один одного, але і в режимі реального часу спостерігати за його зміною.
Таким чином, в будь-який момент можна буде дізнатися, де знаходяться інші підключені до системи користувачі. Для визначення координат Apple пропонує задіяти систему супутникової навігації GPS. Інформація про місцезнаходження також може бути отримана на основі аналізу даних від точок доступу Wi-Fi або базових станцій стільникової мережі.
Для обміну відомостями між клієнтськими пристроями може бути задіяний мобільний зв’язок, Wi-Fi або Bluetooth. В арсеналі Apple вже є додаток “Знайти моїх друзів” (Find My Friends): користувачі, які відкрили своє місцезнаходження, відображаються на карті у вигляді міток. Запатентована технологія дозволить відстежувати будь-які переміщення інших власників мобільних пристроїв практично без затримок. Коли Apple зможе представити практичну реалізацію запатентованої технології, не уточнюється.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас