Намірам Нацбанку змінити ліміт готівкових розрахунків раді далеко не усі, - результати опитування Finance.UA — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Намірам Нацбанку змінити ліміт готівкових розрахунків раді далеко не усі, - результати опитування Finance.UA

Казна та Політика
2446
Нацбанк готується підняти ліміт готівкових розрахунків. “Зниження максимально дозволеної суми розрахунків готівкою стимулюватиме розвиток безготівкового ринку і дозволить залучити додаткові ресурси в банківську систему”, – заявила глава Нацбанку Валерія Гонтарєва.
За результатами опитування серед читачів Finance.UA, цій новації раді далеко не усі. Так, 57% респондентів, які прийняли участь в опитуванні, не підтримують ініціативу НБУ до тих пір, поки в Україні не буде адекватної банківської системи. Ще 20% погоджуються, що розрахунки мають бути прозорими. 12% обрали варіант “Що? Іще обмеження?”. 6% респондентів притримуються думки, що безготівкові розрахунки в Україні далекі від досконалості. А 5% байдуже до намірів Нацбанку, адже є способи обмеження обійти.
Нагадаємо, нинішнє обмеження на готівковий розрахунок – сума в 125 тис. грн для фізосіб і 10 тис. грн – для підприємств.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас