Голова Мінекономрозвитку розповів, коли Україна повернеться на фінансові ринки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Мінекономрозвитку розповів, коли Україна повернеться на фінансові ринки

Світ
467
«Уряд України обрав банк Lazard як банк-радник на переговорах про реструктуризацію її боргових зобов’язань, які зараз продаються за рівнем в 50 центів за 1 долар номіналу … Наша мета – повернутися на фінансові ринки в 2017 році», – сказав міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус.
Відповідаючи на запитання щодо фінансово-економічної ситуації в Україні, щодо якої рейтингове агентство Moodys знизило рейтинг до «переддефолтного» рівня, Абромавічус сказав: «Всім відомо, що Україна проходить через період економічних труднощів. Крім того, вона знаходиться в складній військової ситуації, так як припинення вогню все ще носить нестабільний характер. Вона втратила частину території і своєї промисловості ».
На думку міністра, в нинішньому році зниження темпів економічного розвитку України досягне 5,5% (після зниження в 6,9% в 2014 році). При цьому рівень інфляції досягне 30%.
«Десяток банків вже розорилися з початку нинішнього року, тоді як за минулий рік показник дорівнює 33 банкам», – визнав міністр економіки.
У той же час він висловив надію, що «МВФ, Світовий банк і двосторонні кредитори зможуть сприяти відновленню довіри до української економіки».
«Необхідність України у фінансових коштах сильно збільшилася. Торік країна отримала $9 млрд. Міжнародних кредитів. Але в той же час їй довелося провести розрахунки по кредитах у розмірі 14 млрд.», – зазначив він.
Відзначимо, Україна розраховує на значну фінансову допомогу від «G-7».
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас