Апарат Curiosity знайшов нові свідчення можливої життя на Марсі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Апарат Curiosity знайшов нові свідчення можливої життя на Марсі

Світ
879
Марсохід Curiosity виявив ще одне підтвердження того, що на Марсі, можливо, існувало життя. Апарат виявив азотні сполуки в зібраних зразках гірських порід. Дані елементи разом із з’єднанням вуглецю необхідні для зародження життя.
Відомості, які отримав Curiosity, дають дослідникам підстави вважати, що на Марсі колись міг відбуватися кругообіг азоту, який є важливою частиною життєвих процесів. Поки вченим не вдалося встановити, що цей елемент виник на Червоній планеті.
“Оксид азоту, найімовірніше, утворився або в результаті удару блискавки, або через різкої зміни температури, що послідував за ударом якогось космічного тіла”, – сказав представник Національного управління з аеронавтики і космічного простору США.
Curiosity прибув на Марс 6 серпня 2012 р. для дослідження кратера Гейла. Проект даного апарату обійшовся НАСА в 2 з половиною мільярди доларів.
Він у два рази довше і в півтора рази важче будь-якого іншого марсохода НАСА. Curiosity здатний долати перешкоди заввишки 75 см і здійснювати повний розворот.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас