Представник ДПЕК: Теплова генерація і вугільний сектор в Україні знаходяться на межі розвалу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Представник ДПЕК: Теплова генерація і вугільний сектор в Україні знаходяться на межі розвалу

Енергетика
1049
В Україні необхідно надати допомогу теплогенеруючим компаніям, інакше ситуація може негативно відбитися на всій енергосистемі країни. “На сьогодні прогнозного балансу немає. Немає навіть розуміння прогнозного балансу і відправної точки для його формування. А ми вже в березні”, – заявив Віталій Бутенко, директор з комерційної діяльності ДТЕК.
На його думку, відповідальність у цій ситуації будуть нести не тільки НКРЕКП і Міністерство енергетики та вугільної промисловості, а й гравці ринку. “Ми приходимо і кажемо, що ми в одному човні, сваритися вже не можна. Давайте складемо прогнозний баланс, де є економіка! Тоді ми зможемо взяти на себе відповідальність за його виконання. Ручним управлінням замінити економічні закони ніколи не вдавалося, це вело до краху в усі часи. Зараз нелегко всім, але якщо ми не допоможемо теплогенерації хоч якось збалансуватися, у нас не буде енергосистеми”, – заявив Віталій Бутенко.
Він закликав сформувати баланс на основі реальної економічної ситуації. “Теплова генерація і вугільний сектор загнані в кам’яний мішок, повністю знекровлені. На сьогодні теплова генерація і вугільний сектор знаходяться на межі повного розвалу. Всі гравці теплової генерації в один голос кажуть: “У нас немає коштів для існування”. Це при тому, що їхні інтереси не завжди збігаються, у нас конкуренція”, – сказав директор з комерційної діяльності ДТЕК.
Складна ситуація пов’язана, зокрема, з поставками палива. “Починаючи з грудня місяця немає економіки у тепловій генерації, вугілля не надходить. Як ми будемо готуватися до наступного опалювального сезону? Шахтарі сидять без зарплат, ситуація вибухонебезпечна. Вони в силу працьовитості намагаються ще щось робити, але вже починають говорити голосно”, – зазначив Бутенко.
При цьому успішне проходження опалювального сезону, за словами Бутенко, є міфом. “Допомогли температура і крихти міцності, які залишилися в нашій енергосистемі”, – заявив він.
Нагадаємо, як раніше заявила фінансовий директор “Донбасенерго” Валентина Марченко, проблемна ситуація склалася у всій сфері теплоенергетики України.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас