Енергетичний "пиріг" Україна вже не може задовольнити апетити всіх учасників ринку, - член НКРЕ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Енергетичний "пиріг" Україна вже не може задовольнити апетити всіх учасників ринку, - член НКРЕ

Енергетика
650
Конфлікт на сході України і, як результат, окупація частини Донбасу, позбавили нашу країну багатьох ресурсів, зокрема енергетичних. І це створює труднощі для всіх українських регіонів. Про це повідомив член Національної комісії регулювання електроенергетики України (НКРЕ) Андрій Греус.
“Ми повинні чітко розуміти, що живемо в абсолютно іншій ситуації, ніж була останні 5-10 років. І нам потрібно або адаптувати і міняти старі підходи, або створювати якісь нові, але на ситуацію потрібно дивитися адекватно. Питання як це все збалансувати – одне з найважливіших питань. Ви правильно сказали про 250 млрд грн, але це загальний пиріг, Комісія не може просто взяти його і дати комусь одному. Тому також є момент – якщо хтось недоотримав, хтось отримав надлишок. Зараз цей загальний пиріг, який є, він де-факто зменшився і не може задовольнити апетити всіх учасників ринку – у когось є забезпечення на рівні закону, а у кого-то імпортна складова, наприклад “, – сказав він.
За словами члена НКРЕ, навіть з мінімальним загальним пирогом потрібно розуміти, що основна проблема – це наступний опалювальний сезон. “Ми вже почали на своєму рівні приймати рішення, які мають вплив на наступний опалювальний період, в тому числі про підняття тарифів. Але ми не можемо перекласти всі потреби на споживачів. Якщо ми будемо робити радикальні кроки, то рівень оплати (за послуги ЖКГ – ред.) буде тільки падати. Звичайно, є програма по субсидіях, але в бюджеті потрібно в два рази більше на неї грошей “, – підкреслив Греус.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас