У МОЗ розповіли, як будуть призначати відповідального за ліки в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МОЗ розповіли, як будуть призначати відповідального за ліки в Україні

Казна та Політика
297
Главу Державної служби з лікарських засобів будуть відбирати на відкритому конкурсі, заявив міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі.
“Всі призначення будуть відбуватися прозоро, тільки на конкурентній основі, на відкритому конкурсі, в тому числі і призначення голови Держлікслужби. Я прийняв таке рішення”, – сказав він на зустрічі з представниками фарміндустрії у вівторок.
А.Квіташвілі зазначив, що МОЗ планує залучити до пошуку кандидатур на керівні посади в системі охорони здоров’я фахівців компанії “Ернст енд Янг”.
“Я хочу запросити компанію” Ернст енд Янг “для цієї роботи. Вони готові робити це безоплатно”, – сказав він.
А.Квіташвілі також повідомив, що після консультацій з фармацевтичною громадськістю МОЗ розроблятиме зміни в систему реєстрації ліків, яка дозволить “зняти можливість корупції”, а ініціатива про зміну функцій реєстрації та контролю обігу ліків (функцій Державного експертного центру (ДЕЦ) і Держлікслужби – прим. ред.) в даний час не розглядається.
“Ніхто рішення про об’єднання функцій Держлікслужба і ДЕЦ або їх роздроблення не приймав. Ми хочемо почати з вами діалог не про їх об’єднання, але про створення нової прозорої системи, яка повністю усуне можливість впливу якогось чиновника, системи, при якій звичайна опечатка не буде зупиняти реєстрацію і систему, яка буде вільна від корупції “, – сказав він.
Як повідомлялося, на початку березня українські та іноземні виробники лікарських засобів висловили стурбованість виведенням з обігу понад 650 найменувань препаратів через невиправдані затримки їх реєстрації та перереєстрації, що відбуваються на рівні Міністерства охорони здоров’я.
Кабмін 4 березня звільнив з посади голови Держлікслужби Михайла Пасічника за згодою сторін.
Фармацевтичні асоціації висловили недовіру діями керівництва Міністерства охорони здоров’я України, і вимагали прозорості в кадрових питаннях і активізації дій по дерегуляції галузі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас