У МЗС вважають, що відносно безвізового режиму з ЄС ще не все втрачено — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МЗС вважають, що відносно безвізового режиму з ЄС ще не все втрачено

Світ
793
Робити висновки про прийняття того чи іншого рішення про введення безвізового режиму для України в ході Ризького саміту передчасно, вважає речник МЗС України Євген Перебийніс.
“Думаю, що робити які-небудь висновки про те, чи можливо або неможливо це (введення безвізового режиму – ред.) під час Ризького саміту, рано. Ми б не поспішали це робити до того моменту, як будуть готові висновки Європейської комісії щодо прогресу дій, які зроблені вже Україною”, – сказав Перебийніс на брифінгу у вівторок.
За його словами, оцінювати ймовірність прийняття такого рішення необхідно саме за результатами конкретних параметрів роботи місій, які працюють в Україні.
Дипломат нагадав, що станом на сьогодні Європейська комісія завершує вивчення виконання Україною плану дій з лібералізації візового режиму.
Так, минулого тижня до Києва прибували експерти Європейського Союзу, оцінювали стан боротьби з відмиванням коштів, отриманих злочинним шляхом та фінансування тероризму. “Попередні висновки по нашій інформації були позитивні”, – сказав Перебийніс.
Також цього тижня, з 23 по 27 березня, в Україні будуть працювати ще місії з оцінки стану протидії корупції, правоохоронному співробітництва в боротьбі з організованою злочинністю і незаконному обігу наркотиків, а також боротьбі з торгівлею людьми.
“Це все ті місії, які працюють в рамках реалізації другого етапу плану дій щодо лібералізації візового режиму України з Європейським союзом”, – сказав він.
Нагадаємо, що раніше глава представництва Єврокомісії в Україні Ян Томбінський висловив упевненість, що Україна не отримає безвізовий режим з ЄС на Ризькому саміті “Східного партнерства”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас