Субсидій всім не вистачить, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Субсидій всім не вистачить, - експерт

Казна та Політика
3530
В Україні потребують субсидії для оплати комунальних послуг близько третини домогосподарств – це 5,6 мільйона сімей. А грошей виділяють максимум на чотири мільйони. Отримають субсидію ті, у кого вистачить сил і здоров’я пройти всю процедуру, про це розповів заступник директора науково-технічного центру “Психея” Геннадій Рябцев.
“За новими правилами треба самостійно заповнити податкову декларацію. Для цього знадобиться багато часу і знань. Людині важко буде підрахувати свій дохід без довідки про зарплату, яка зроблена професійним бухгалтером. Чиновники пропонують документи відправляти в управління соцзахисту поштою. Але це ризиковано. Вони можуть і не дійти. Люди будуть нести документи в управління. Значить, виникнуть величезні черги “, – говорить він.
Експерт зазначив, що Україна сьогодні не є соціальною державою.
“Це підтверджує новий порядок надання субсидій. Податковій та Пенсійному фонду відомо все про наші доходи. Соціальна держава автоматично б донарахувала субсидії тим, хто їх потребує”, – говорить Рябцев.
Нагадаємо, з 1 травня субсидії для оплати комунальних послуг нараховуватися за новою схемою. До середини квітня разом з квитанціями принесуть заяву на оформлення субсидії та податкову декларацію. Їх треба заповнити, відправити або віднести в управління соцзахисту. У сільській місцевості – в сільраду. Субсидію призначать автоматично на рік. Потім почнуть перевірку правдиву чи інформацію надала людина. Якщо збрехала – оштрафують.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас