В Одесі усунули від охорони міста всі приватні структури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Одесі усунули від охорони міста всі приватні структури

Світ
1152
Всі охоронні структури, які забезпечували правопорядок в Одесі з 6 травня 2014 року, в понеділок покинули місто. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook радник губернатора Одесою області Ігоря Палиці Зоя Казанжи.
“Розмовляла з головою Одеської ОДА Ігорем Палицею.
Підтверджую та уповноважена повідомити: всі охоронні структури, які з 6 травня 2014 року в Одесі забезпечували правопорядок, з сьогоднішнього дня відсторонені від цих процесів і покинули місто “, – повідомила вона.” Главі ОДА періодично ставили в провину те, що безпека в місті забезпечувалася , мовляв, в ручному режимі. Але саме такий режим, коли навчені і екіпіровані люди здійснювали патрулювання спільно з співробітниками МВС, допоміг уникнути багатьох неприємних, м’яко кажучи, ситуацій. І такі заходи було вжито лише тому, що в місті, на жаль, були питання до тих, хто, за службовим обов’язком, повинен був займатися охороною громадського порядку “, – зазначила радник губернатора.
На думку Казанжи, поки буде знайдено компроміс щодо того, як краще захищати місто, “може так статися, що захищати буде нічого”. “Спочатку саме добровольці, волонтери, самоорганізовані групи громадян, не чекаючи рішень зверху, а часто і всупереч їм, рятували країну.
Звертаємо увагу загонів Самооборони в місті на те, що у своїй діяльності ви повинні керуватися законами, щоб не бути звинуваченими у створенні “кишенькових армій”, – додала Казанжи.
Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що не дозволить губернаторам володіти “кишеньковими арміями”.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас