За 2014 рік в ЄС продано рекордну кількість небезпечних товарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За 2014 рік в ЄС продано рекордну кількість небезпечних товарів

Світ
730
За підсумками 2014 року інспекторські органи Євросоюзу виявили у продажу 2435 найменувань товарів, небезпечних для споживачів.
Як зазначається в опублікованій доповіді Єврокомісії, таку кількість шкідливої продукції, внесеної до європейської системи екстреного обміну інформацією Rapex, виявлено вперше. З продажу було вилучено велику кількість іграшок, а також текстильних виробів, предметів одягу та прикрас.
Більше чверті всіх виявлених недоброякісних товарів можуть поранити споживача. Приблизно стільки ж виробів несуть небезпеку хімічного опіку. Близько 12% продукції можуть призвести до задухи або удару струмом. Багато виявлених європейської інспекцією іграшок викликають у дітей подразнення шкіри, а деякі прикраси містять шкідливі для здоров’я важкі метали.
У списку небезпечних товарів фігурують також електроприлади, аксесуари для мобільних телефонів і навіть автомобілі. Більшість недоброякісної продукції, як і колись, поставляється з Китаю. 64% від усіх заборонених до продажу виробів – китайського виробництва. Загрозу для споживача становляють і 296 видів товарів, виготовлених у Німеччині.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас