Яресько розповіла, коли Україна отримає кредитні гарантії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яресько розповіла, коли Україна отримає кредитні гарантії

Фондовий ринок
743
Україна планує у квітні-травні випустити єврооблігації на 1 мільярд доларів під гарантії уряду США. Про це повідомили в прес-службі Міністерства фінансів.
«У рамках домовленостей про міжнародну фінансову підтримку, яку зможе одержати України від своїх двох- і багатосторонніх партнерів і яку було «розблоковано» завдяки ухваленій 11 березня новій чотирирічній програмі між Україною і МВФ, вже у квітні-травні цього року Міністерство фінансів планує здійснити випуск єврооблігацій обсягом 1 мільярд доларів під державні гарантії США», – заявила Яресько.
За її словами, завдяки кредитним гарантіям учасники ринку оцінюватимуть ризик українських єврооблігацій на рівні суверенного ризику США.
Відзначається, що надання держгарантій США для розміщення єврооблігацій урядом України – лише один з багатьох заходів фінансової підтримки, що надається зараз Україна з боку інших країн і міжнародних організацій.
Зокрема, загальний обсяг фінансової підтримки, без урахування нового кредиту МВФ обсягом $ 17,5 млрд, становить $ 7,2 млрд.
Раніше Яресько заявляла, що програма МВФ стимулює приплив в Україну $7,2 млрд інвестицій.
Нагадаємо, МВФ представив макроекономічний прогноз щодо України, який був розрахований у зв’язку зі схваленням 11 березня Фондом виділення Україні кредиту на суму в $17,5 млрд МВФ вирішив виділити Україні транш за програмою EFF (Extended Fund Facility).
Перша оціночна місія Міжнародного валютного фонду відвідає Україну 15 червня.
13 березня в Нацбанку повідомили, що Україна вже отримала транш в $5 млрд від МВФ.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас