У Греції корупційний скандал навколо нового уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Греції корупційний скандал навколо нового уряду

Кримінал
989
Новий уряд Греції зіткнувся з масштабним корупційним скандалом: заступника міністра внутрішніх справ і адміністративної реформи країни Георгіоса Катругалоса підозрюють у прагненні нажитися на поновлення на посаді звільнених раніше чиновників, передає Deutsche Welle.
Опозиція вимагає його відставки. “Це повинно відбутися якнайшвидше”, – підкреслюють представники опозиції.
За даними місцевих ЗМІ, адвокатська контора Г.Катругалоса уклала договори з 300 колишніми чиновниками, які в разі поновлення на службі повинні заплатити юристам 12% від суми компенсації, отриманої за весь період відсторонення від роботи.
Гонорар при цьому повинен виплачуватися незалежно від того, чи були чиновники поновлені на посадах за рішенням суду або в рамках позасудової угоди.
Угода обіцяла вагомі доходи, враховуючи той факт, що однією з передвиборних обіцянок прем’єр-міністра Алексіса Ціпраса було відновлення на службі 15 тис. чиновників, звільнених у рамках реалізації міжнародної програми фінансової допомоги Греції.
Повідомлення про передбачувану корупції викликали настільки широкий резонанс, що Г.Катругалос був змушений влаштувати прес-конференцію. Він заявив журналістам, що особисто не отримав би ніяких доходів від угоди, так як анулював своє партнерство з адвокатською контрою після обрання в минулому році в Європарламент.
У той же час експерти відзначають, що Г.Катругалос має право отримати свою частку гонорару в разі відходу у відставку з поста міністра.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас