Китайська економіка не потребує швидкого зростання, - віце-прем'єр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська економіка не потребує швидкого зростання, - віце-прем'єр

Світ
168
Швидке зростання, що спостерігалося в минулому, більше не є тим, яке потрібно китайській економіці, стверджує перший віце-прем’єр Державної ради КНР Чжан Гаоли.
Замість високих темпів економічного зростання він віддає перевагу “блакитному небу над Пекіном”, тобто вирішенню екологічних проблем країни.
“Одночасно неможливо і не потрібно підтримувати ті вкрай високі темпи зростання, які були в минулому. Ми дорого заплатили за це нестійке зростання”, – сказав Чжан Гаол в ході Китайського форуму розвитку.
Протягом десятиліть середньорічні темпи зростання ВВП Китаю були близькі до 10%. На цей рік влада КНР запланували підйом на 7%, що є найслабкішим підйомом з 1990 року. Однак іноземні експерти вважають і цю оцінку завищеною.
“Підтримання темпів зростання в 7% у наступні кілька років неможливо. Єдиний спосіб домогтися цього – і далі нарощувати відношення кредитів до ВВП, а це підвищення боргового навантаження в остаточному підсумку загрожує масштабними збитками”, – заявив на тому ж форумі американський економіст Нуріель Рубіні.
Китайське керівництво підносить гальмування в економіці як “нову норму” і “зростання більш високої якості”, підкреслюючи важливість реалізованих структурних реформ.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас