Банк Пінчука отримав від НБУ понад 350 млн гривень для підтримки ліквідності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Пінчука отримав від НБУ понад 350 млн гривень для підтримки ліквідності

Кредит&Депозит
1877
Національний банк України вирішив надати банку Кредит Дніпро стабілізаційний кредит у сумі 357 млн грн терміном на два роки, повідомляє прес-служба НБУ в п’ятницю, 20 березня.
“Відповідне рішення було прийняте з метою підтримки ліквідності цього банку і забезпечення зобов’язань перед вкладниками – фізичними особами”, – йдеться в повідомленні Нацбанку.
Як забезпечення за кредитом рефінансування Національного банку України надано нерухоме майно, що належить банку і майновому поручителю.
“Національний банк України надає кредити рефінансування на підтримку ліквідності тільки платоспроможним банкам з якісним кредитним портфелем, які дотримуються вимог законодавства, мають затверджені плани капіталізації, ефективний менеджмент та підтримку акціонерів. Усі кредити надаються під якісну заставу, що має справедливу вартість”, – наголосив перший заступник голови Національного банку України Олександр Писарук, додавши, що Кредит Дніпро відповідає всім цим вимогам і має суттєву підтримку з боку акціонерів, тому має всі підстави для отримання системної підтримки від регулятора.
Банк Кредит Дніпро заснований в 1993 році. За інформацією Інтерфакс-Україна, єдиним акціонером банку на початок січня 2015 року була компанія Бренкрофт Ентерпрайзез Лімітед (Кіпр, 100%), бенефіціарними власниками – український бізнесмен Віктор Пінчук і члени його сім’ї.
Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2015 року з розміром загальних активів (7,552 млрд грн) банк Кредит Дніпро займав 29-е місце серед 158 українських банків.
Нагадаємо, раніше сьогодні з’явилося повідомлення, що в Україні визнали неплатоспроможними ще два банки – Астра Банк і банк “Київська Русь”.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас