На березі Чорного моря можуть побудувати 2 LNG-термінали вартістю близько 113 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На березі Чорного моря можуть побудувати 2 LNG-термінали вартістю близько 113 млн євро

Енергетика
1617
На узбережжі Чорного моря в Одеській області передбачається спорудження двох LNG-терміналів. Про це повідомив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Олександр Светелик у Верховній Раді в рамках “години питань до уряду”.
За його словами, другий етап будівництва планується завершити до 2018 року. Він зазначив, що вже є договір на реалізацію одного проекту.
Постачальниками можуть стати Азербайджан, Туніс та інші країни Північної Африки, також можуть бути закупівлі на LNG-ринку. Україна це коштуватиме близько 113 млн євро.
При цьому Светелик зазначив, що Азербайджан ще не визначився з терміналом зі зрідження газу, також заважає невизначена позиція Туреччини з приводу проходу суден із зрідженим газом через Босфор.
Раніше повідомлялося, що уряд Арсенія Яценюка підтвердив готовність реалізувати проект LNG-терміналу. Українське керівництво вважає, що одним з швидких рішень в питанні диверсифікації поставок газу є LNG-термінал у вигляді плавучої платформи для регазофікації.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас