У популярної гри для смартфонів Angry Birds впав прибуток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У популярної гри для смартфонів Angry Birds впав прибуток

Світ
587
Фінська компанія Rovio Entertainment, розробник популярної гри для мобільних пристроїв Angry Birds, відзвітувала про зниження прибутку і виручки в минулому році через скорочення доходів від продажу ліцензій і фірмових товарів.
Як говориться прес-релізі компанії, операційний прибуток в 2014 році склав 10 млн євро проти 36,5 млн євро роком раніше, тоді як виручка зменшилася до 158, 3 млн євро з 173, 5 млн євро.
Щоб змінити цю негативну тенденцію, Rovio в минулому році прийняла рішення скоротити близько 110 осіб, або 14% штату, а також змінити головного виконавчого директора – замість Майкла Хеда компанію очолив Пекка Рантала, який раніше працював в Nokia.
Почасти такі заходи дали позитивний результат – Rovio перейшов від випуску платних ігор (за скачування яких користувачі платять невелику суму) на розробку “умовно безкоштовних” ігор (скачати їх можна безкоштовно, проте в грі доступні платні поліпшення і різні бонуси), і така стратегія привела до зростання виручки від ігрового сегмента з 952 млн євро до 110, 7 млн євро.
Однак також значну частку виручки становить продаж прав на використання зображень персонажів ігор (головним чином птахів з Angry Birds) на всіляких товарах, а також ліцензії на створення тематичних парків розваг і дитячих ігрових майданчиків за мотивами ігор. Виручка від такої діяльності в минулому році впала на 43%, до 41,4 млн євро.
Рентал сподівається домогтися істотного поліпшення виручки в зазначеному сегменті після виходу фільму, заснованого на Angry Birds. Його прем’єра анонсована на 2016 рік.
Разом з тим Rovio, колись один з лідируючих розробників ігор для мобільних пристроїв, зараз істотно відстає за фінпоказників від конкурентів. Для порівняння: виручка британо-шведської фірми King Digital Entertainment, розробника однією з найпопулярніших на сьогоднішній день ігор Candy Crush Saga, в 2014 році склала $2260 млн.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас