І знову ДФС: оперуповноважений з особливо важливих справ попався на великому хабарі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

І знову ДФС: оперуповноважений з особливо важливих справ попався на великому хабарі

Кримінал
1288
У Запоріжжі при отриманні 200 тис. грн хабара старший оперуповноважений з особливо важливих справ головного управління Державної фіскальної служби України в Запорізькій області. Про це повідомив прокурор Запорізької області Олександр Шацький.
За його словами, “оперуповноважений з особливо важливих справ і посередник – фізособа, за професією лікар, були затримані співробітниками прокуратури та СБУ Запорізької області 16 березня на місці злочину: в момент поділу в автомобілі коштів, факт отримання яких посередником був задокументований раніше”.
“Гроші вимагалися і були отримані як плата за непритягнення до кримінальної відповідальності керівника та головного бухгалтера місцевого підприємства”, – повідомив прокурор Запорізької області.
За його словами, дії співробітника ГУ ГФС України в Запорізькій області кваліфіковані прокуратурою та внесені в ЕРДР, як вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 ККУ (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, поєднане з вимаганням).
На сьогоднішній день підозрюваний у скоєнні даного злочину перебуває вдома.
“17 березня Орджонікідзевський суд Запоріжжя відхилив клопотання прокуратури про взяття даного співробітника Державної фіскальної служби під варту і обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту”, – пояснив Шацький, зазначивши, що для нього, як для прокурора дане рішення суду подається “незрозумілим” і , безумовно, буде оскаржено.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас