Греція визнала дефіцит фінансів і сподівається на екстрену допомогу Євросоюзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція визнала дефіцит фінансів і сподівається на екстрену допомогу Євросоюзу

Світ
932
Щоб уникнути дефіциту фінансових ресурсів, Афінам потрібна підтримка європейських партнерів, заявив віце-прем’єр Янніс Драгасакіс у четвер, 19 березня, по грецькому телебаченню.
За його словами, з серпня Греція не отримує кредитних траншів ні від партнерів по єврозоні, ні від Міжнародного валютного фонду (МВФ), хоча весь цей час виконувала всі свої зобов’язання, а тепер зіткнулася з проблемою ліквідності. “Щоб виконувати наші зобов’язання, ми потребуємо хорошої співпраці з європейськими інституціями”, – пояснив Драгасакіс.
Влада Греції, що знаходиться на межі банкрутства, сподівається, що учасники саміту ЄС, який відбудеться 19 і 20 березня, приймуть рішення про екстрену допомогу Афінам, передає агентство Reuters.
В рамках саміту прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас зустрінеться з канцлером ФРН Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом, головою Європейського центробанку Маріо Драгі, головою Європейської ради Дональдом Туском і головою Єврогрупи Йеруном Дейсселблумом.
Переговори грецької влади з міжнародними кредиторами поки не принесли успіху. Відповідне повідомлення онлайн-видання німецької газети Handelsblatt підтвердили ввечері 18 березня політики в Афінах і Брюсселі. За даними видання, представники Єврокомісії, ЄЦБ і МВФ після телефонних переговорів з грецьким Мінфіном констатували, що влада Греції не виявляє готовність до співпраці.
При цьому грецький уряд в порушення домовленостей збільшив держвитрати. Греки знову виставили інститути “трійки” за двері, цитує агентство dpa думку представників міжнародних кредиторів.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас