Moody's змінило правила рейтингування банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's змінило правила рейтингування банків

Світ
245
Міжнародне рейтингове агентство Moody’s Investors Service провело рейтингові дії відносно 1021 банку з 1934 рейтингованих ним по всьому світу у зв’язку з оголошеною в понеділок зміною правил в рамках власної методології, говориться в повідомленні агентства.
“Фундаментальний підхід до банківських рейтингів не зазнав кардинальних змін, але ми ввели ряд нових інструментів для розширення можливостей аналізу, що призвело до даного перегляду”, – заявив співкерівник міжнародного напрямку банківських рейтингів Moody’s Грег Бауер.
Зокрема, агентство поставило на перегляд з можливістю підвищення рейтинги пріоритетного незабезпеченого боргу і рейтинги емітента 214 банків у зв’язку з що знайшли відображення в методології змінами регулювання, які спрощують перенесення втрат на кредиторів за субординованим боргом.
Такі ж рейтинги 212 інших банків поставлені на перегляд з можливістю зниження, оскільки компанії не мають достатньої подушки капіталу для захисту власників пріоритетних зобов’язань.
Крім того, Moody’s переглядає рейтинги ще 25 банків з невизначеними перспективами.
У перегляді також беруть участь довгострокові рейтинги за депозитами 421 банку і 147 базових оцінок кредитоспроможності (BCA).
При цьому Moody’s підтвердило рейтинги за депозитами 124 банків і рейтинги емітента та пріоритетних боргових зобов’язань 147 банків.
Moody’s очікує, що перегляд більшості рейтингів завершиться до кінця 2-го кварталу.
За матеріалами:
FinMaidan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас