General Motors закриває свої заводи в Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

General Motors закриває свої заводи в Росії

Світ
1419
Американський автоконцерн General Motors на невизначений термін зупиняє власні виробничі проекти в Росії і продовжить роботу в країні в якості торгового представництва. Про це оголосила компанія.
Завод GM в Санкт-Петербурзі “Джі Ем авто” буде законсервовано до червня 2015 р. Співпраця з калінінградським “Автотором”, якому GM замовляла випуск своїх машин, завершилася в лютому. Контрактне виробництво на ГАЗі за замовленнями GM закінчиться протягом року.
Спільне підприємство “Джі Ем – АвтоВАЗ” (у партнерів по 50%) продовжить працювати. Але проект будівництва нових цехів і запуску тут виробництва нового покоління Chevrolet Niva також заморожений на невизначений період.
Крім того, GM забирає з російського ринку бренд Opel. У підсумку американський автоконцерн зосередиться в Росії на продажу моделей вищого рівня марки Chevrolet (Corvette, Camaro і Tahoe) і преміум-бренд Cadillac.
Причини реструктуризації бізнесу GM в Росії – економічні, пояснює компанія: падіння продажів через триваюче скорочення російського ринку і девальвації, на тлі якої GM значно підняла свої ціни в Росії.
У 2014 р продажі автомобілів всіх марок концерну GM в Росії впали на 26%, у січні – лютому 2015 – на 75%, свідчать дані Асоціації європейського бізнесу.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас