Не світлом єдиним: незабаром можуть підвищуватися тарифи на воду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Не світлом єдиним: незабаром можуть підвищуватися тарифи на воду

Казна та Політика
2494
19 березня Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), на засіданні розгляне питання про підвищення тарифів на воду для населення. Про це повідомив член НКРЕКУ Андрій Герус на своїй сторінці в Facebook.
Крім того, за словами Геруса, водоканали прострочили платежі за кредитами Європейському банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), а також Світовому банку (СБ) на близько 1 млрд. гривень. «В основному через девальвацію і стрімко зростаючі ціни на е/е, яка займає 50% у собівартості води», – уточнив він.
В той же час, Герус не повідомив, чи про яке підвищення тарифів на воду для населення йде мова.
Відзначимо, НКРЕКУ з квітня збільшила середньозважений тариф на тепло для населення на 71,8% (на 224,5 грн/1 Гкал) – до 537,2 грн/1 Гкал (без ПДВ). Крім того, НКРЕКУ підвищила мінімальний тариф для населення на газ, використовуваний для опалення, в 3,3 рази (на 2511 грн за 1 тис. куб м) – до 3600 грн за 1 тис. куб. м.
Варто сказати, що Президент України наклав вето на закон щодо тарифів. Зокрема, Порошенко повернув до Ради зі своїми пропозиціями закон «Про внесення змін до деяких законів про встановлення цін (тарифів)» (реєстр. №0919), яким Верховна Рада зобов’язала Національні комісії, а також інші державні колегіальні органи погоджувати з Кабінетом міністрів тарифи , які встановлюються на рівні нижче економічно обґрунтованого рівня.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас