Кожен п'ятий українець ходить на роботу пішки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен п'ятий українець ходить на роботу пішки

Світ
2048
Стабільну роботу на дому, як показали результати проведеного порталом rabota.ua дослідження, можуть дозволити собі лише 4% опитаних. Переважна кількість респондентів (96%) працюють за межами домашніх стін, а значить, певну частку часу витрачають в дорозі на роботу.
Щодня на дорогу від дому до роботи більшість опитаних (38%) витрачають 20-40 хвилин. Чверть від загального числа респондентів добираються до роботи протягом 40-60 хвилин, а кожному п’ятому учаснику опитування на цей шлях вистачає до 20 хвилин.
15% опитаних добираються на роботу за 1-1,5 години, до 2 годин часу така дорога займає у 3% опитаних. Знайшлися й ті, хто їздить на роботу довше 2:00 в одну тільки сторону, таких 1% від загального числа опитаних.
Переважна кількість респондентів (70%) добираються на роботу на громадському транспорті. Кожен п’ятий прогулюється до робочого місця пішки. 9% опитаних використовують особистий автомобіль, а 2% – послуги корпоративного розвезення.
З громадського транспорту найбільшою популярністю користуються маршрутки (51%), за ними слідом іде метро (41%). Автобус в своєму шляху до роботи використовують 22% опитаних, тролейбус – 18%. Трамваєм на роботу добираються 12% учасників нашого опитування, а електричкою – 4%.
Дорога на роботу роботодавцем для своїх співробітників переважно не оплачується (93%).
Пробки докучають кілька разів на день 7% опитаних, а кілька разів на тиждень – 14% опитаних. Кожен п’ятий опитаний стикається з цим неприємним явищем кілька разів на місяць, таке ж число опитаних спостерігають пробки по дорозі на роботу рідше, ніж один раз на місяць. 40% респондентів ніколи не потрапляють в пробки на шляху до роботи.
Час, що проводиться в дорозі на роботу, більшість учасників опитування проводять в навушниках – слухають музику або аудіокниги. Читають пресу чи літературу 37% опитаних. Розмовляють по телефону 13% респондентів, примудряються подрімати 11%. Нічим не займаються 28% опитаних.
Дане дослідження було проведено порталом rabota.ua. Вибірка склала 622
респондента з усієї України, на основі бази користувачів порталу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас